Registruj se!
Već sam registrovan!!!

 
sideblock
Pozorište Slavija

Svetog Save 16-18

Pozorište „Slavija“ je osnovano 26.12.1995.godine. Prvih godina je radilo povremeno a sa redovnim svakodnevnim repertoarom krenulo je početkom 1999. godine. Za ovih osamnaest godina izveli smo preko 80 premijera, a naša pozorišna sezona traje od početka septembra do jula sledeće godine. Kako je repertoar osnova rada svakog pozorišta, u tom periodu, izuzimajući tri dana novogodišnjih praznika, predstave izvodimo iz večeri u veče, po čemu smo jedinstveno pozorište ne samo na našim prostorima.

Pozorište „Slavija“ je još po mnogo čemu jedinstveno pozorište u Beogradu i Srbiji, specifičnog duha i originalne pozorišne koncepcije koja neštedimice unosi jednu posebnu boju u pozorišni život glavnog grada. Za kratko vreme, zahvaljujući pažljivo odabranom repertoaru, zauzima značajno mesto ne samo među beogradskim pozorištima. Dokaz za to je što su ti rezultati prepoznati i od naših mnogobrojnih gledalaca i stručne javnosti.

U našim savremenim uslovima veoma izražene nepismenosti i siromaštva stanovništva kao najvećih neprijatelja pozorišta prvenstveno smo se trudili da ne budemo dosadni. Na sceni Pozorišta „Slavija“ glumac je uvek u centru umetničkih zbivanja, kao što je to gotovo uvek slučaj u oprobanoj teatarskoj praksi širom sveta. Posebnu pažnju posvećujemo savremenoj domaćoj dramskoj produkciji, kao i žanrovskoj raznolikosti repertoara. Potpuno svesni i manjkavosti repertoara, ali i ubeđeni da je takav repertoar jedini način opstanka jednog samofinasirajućeg pozorišta u našim uslovima, koje je i osnivač uglednog Međunarodnog pozorišnog Festivala koji se u kontinuitetu održava već 13 godina.

Trenutno se na našem repertoaru nalazi 30 predstava, među kojima i 15 koje su izvedene preko 100, 200 ili 300 puta, u kojima igraju najpoznatiji ne samo srpski glumci, a u toku su aktivnosti za održavanje XIV Međunarodnog pozorišnog festivala „Slavija 2015“.

Sa velikom radošću ističemo da pored svakodnevnog izvođenja predstava u Pozorištu „Slavija“ više stotina puta naše predstave izvedene su skoro u svakom mestu Srbije, koje je imalo minimalne tehničke uslove, širom bivše Jugoslavije, Balkana, Evrope i svih ostalih kontinenata...

Nema aktivnih ponuda brenda!

Design by KDStudio7
© 2016 | All rights reserved!